Valioliiga käynnistyi: Lontooseen pelejä katsomaan aikovan hyvä varata liput ajoissa

Wosti por Wosti -

Valioliiga käynnistyi 16. elokuuta, joten vaikka kesän suuret urheilutapahtumat onkin taputeltu, penkkiurheilijoille on tarjolla herkkuja ainakin jalkapallon parissa koko talveksi. Monille suomalaisille ei riitä kuitenkaan pelkkä TV:n tuijottaminen, vaan moni haluaa matkustaa paikan päälle nauttimaan tunnelmasta. Varma valinta matkakohteeksi tällöin on Lontoo, jolloin matkaan voi yhdistää paljon muutakin mielenkiintoista.

 

Lontooseen helposti Suomesta

Lontooseen matkustaminen käy helposti Suomesta käsin. Lento Helsingistä Lontooseen kestää vain noin 3 tuntia. Lontoossa on monta lentokenttää, joten lentoaika ja jatkoyhteydet riippuvat hieman siitä, mille kentälle saavutaan. Lentokentiltä pääsee siirtymään kätevästi keskustan hotelleihin lähijunilla, metroilla ja muilla julkisen liikenteen kulkuneuvoilla, puhumattakaan legendaarisista takseista.

Valioliigaa voi matkustaa katsomaan Lontooseen vaikka viikonlopuksi niin, että perjantain ja maanantain tekee töitä etänä hotellista käsin. Kaupungissa ehtii tällöin tehdä paljon muutakin, kuten nauttia kaupungin vilkkaasta elämästä sekä kulttuuritapahtumista. Monet liput kulttuuritapahtumiin myydään hyvissä ajoin loppuun, joten omat liput esimerkiksi suosittuihin teatteriesityksiin kannattaa aina varata kuukausia etukäteen. Esimerkiksi Hellotickets tarjoaa lisätietoa lippujen saatavuudesta.

Lontoo tarjoaa myös erinomaiset ostosmahdollisuudet, jotka voivat tarjota hyvää vastapainoa matkalle varsinkin, jos mukaan lähtee myös vähemmän jalkapallon ystäviä. Esimerkiksi Oxford Street ja Regent Street ovat tunnettuja ostosalueita, joissa on tarjolla kaikkea luksusbrändeistä pieniin putiikkeihin. Varmoja valintoja kaupungissa ovat myös museot ja galleriat, kuten British Museum ja Tate Modern, jotka sopivat kaikille kulttuurin ystäville. Lontoo tarjoaa viikonlopuksi vertaansa vailla olevan yhdistelmän jalkapalloa, kulttuuria ja viihdettä.

 

 

Lontoossa näet suosikkijoukkueesi

Lontoon alueelta Valioliigan kaudelle 2024–2025 osallistuu peräti seitsemän joukkuetta. Lisäksi eri puolilla maata matkustavat joukkueet saapuvat kaupunkiin usein pelejä varten, joten Lontoossa on helppo nähdä oma suosikkijoukkueensa. Vaikka kausi on vasta päässyt alkuun, kaikenlaista draamaa on jo ennätetty nähdä.

Arsenal tarjoaa varmasti huikeita elämyksiä Emirates Stadiumilla, kuten myös Stamford Bridgellä pelaava Chelsea. Tunnelmat ovat jotain aivan erilaista, kuin mihin Suomen liigoissa on totuttu. Kyseessä on myös enemmänkin tapahtuma, kuin pelkkä ottelun seuraaminen. Varsinkin ensikertalaisille kokemus jää varmasti mieleen kaikkine oheistoimintoineen.

Stadioneille saapuminen on tehty helpoksi, mutta liikkeelle kannattaa lähteä ajoissa. Esimerkiksi turvatarkastuksissa voi mennä oma aikansa ja tapahtumasta nauttii muutenkin varmasti enemmän, kuin paikan päälle on saapunut ihmettelemään hyvissä ajoin.

Ennen ottelua on mahdollista nauttia stadionin ympäristön tarjoamista palveluista, kuten fanituotteiden myymälöistä ja ravintoloista, joissa voi aistia ennen ottelua kuohuvan tunnelman ja vaihtaa sanaa paikallisten fanien kanssa. Ottelupäivästä nauttiminen alkaa siis viimeistään stadionin porteilla ja jatkuu pitkälle ottelun jälkeenkin, kun tuhannet fanit suuntaavat takaisin kaupungin vilinään ja baareihin.

 

Joukkoliikenne toimii jouhevasti ja edullisesti

Lontoon joukkoliikenne on tehokas ja rytmiin pääsee helposti myös kaupungissa ensimmäistä kertaa vierailevat. Normaalisti metro on nopein tapa liikkua stadionille, ja liput ovat yllättävänkin halpoja ottaen huomioon millainen metropoli kaupunki on.

Myös bussit, junat ja raitiovaunut ovat käytettävissä, mutta ottelupäivinä ne voivat olla ruuhkaisia. Legendaariset taksit ja Uber ovat myös vaihtoehtoja, mutta muu liikenne voi hidastaa matkatekoa merkittävästi varsinkin ruuhka-aikoina. Ei siis kannata luottaa karttapalvelujen arvioituihin matkustusaikoihin varsinkaan ruuhka-aikoina, vaan sen sijaan lähteä liikkeelle reilusti etuajassa.

Valioliigan otteluihin on tarkat säännöt siitä, mitä saa viedä mukanaan. Stadioneilla ei tyypillisesti sallita esimerkiksi suuria laukkuja. Myös jopa juomapullojen sisään tuomista rajoitetaan joillakin stadioneilla. Selfie-kepit voivat myös olla kiellettyjen esineiden listalla turvallisuussyistä. On siis parempi jättää matkalaukut hotellille odottamaan ja välttää kaikkien turhien tavaroiden tuomista stadionille.